tisdag 10 november 2009

Boktips nr 2!


Japp då var det dags för ett boktips igen!
Även denna gång handlar det om en fantasyserie, fast denna är på åtta böcker.
De heter:
Magikerns saga 1 - Aurian
Magikerns saga 2 - Aurians flykt
Magikerns saga 3 - Jordens stav
Magikerns saga 4 - Vindens harpa
Magikerns saga 5 - I fjärran land
Magikerns saga 6 - Eldens svärd
Magikerns saga 7 - Återfödelsens kittel
Magikerns saga 8 - Dhiammara

En kort sammanfattning:
Aurian tillhör magikernas släkte. Hon har tillbringat sin skyddade barndom i de djupa skogarna tillsammans med sin mor Eilin som är jordmagiker. Efter att ha skadats svårt förs hon till magikernas borg i staden Nexis och när hon tillfrisknar bestäms det att hon ska stanna där och bli upplärd i de olika magiska konsterna. Deras ledare, Miathan, har planer för henne, men Aurian drar sig undan honom och får vänner bland människorna. Forral, som är kapten för vaktstyrkan, undervisar henne i stridandets konst och blir hennes vän. Med tiden blir Aurian både en duktig magiker och krigare.

Forral och Aurian förälskar sig i varandra, och deras kärlek är så stark att de bestämmer sig för att bryta mot den lag som förbjuder magiker och människor att vara tillsammans. De försöker hålla sitt förhållande hemligt men avslöjas snart. När Miathan upptäcker att Aurian och Forral väntar barn blir han rasande. Han har själv planerat att göra Aurian till sin maka och utnyttja hennes magiska krafter för sin egen räkning.

Det bryter ut en strid och Miathan som tagit en av Maktens reliker i besittning, dödar Forral. Onda krafter väcks till liv och Aurian flyr tillsammans med sin page Anvar. För att rädda världen undan Miathans galenskap och dess undergång måste Aurian och Anvar finna, och ta kontroll över, de återstående tre av Maktens reliker.

En liten sammanfattning som inte kommer i närheten av att beskriva hur bra böckerna är.
De är verkligen läsvärda.

Ha det bra! Ät, läs och sov mycket / My de Klonia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar